Kto mnie dzisiaj beżową kolubryną z blachami GA obtrąbił na drodze Ostrów Maz. - Łomża przy wyprzedzaniu całej kolumny autek? Sorry za brak reakcji, byłem za kółkiem od blisko 18h i miałem ochotę po prostu doturlać się do domu, dopiero po paru sekundach skojarzyłem ze na klapie była wlepa i ten klakson to chyba do mnie :lol:
Jak najbardziej na Ciebie trabilem Dzieki za reakcje i pozdro. Wracalem z Zadaru wiec tez nie bylem pierwszej swierzosci :P
Panowie,
Ponieważ moja firma wpadła na "genialny" pomysł przeprowadzki z Żoliborza na Ochotę dokładnie na ulicę Pruszkowską to teraz mam kilka pytań do kolegów którzy poruszają się w tamtych rejonach:
- jak z parkowaniem ?
- jak optymalnie dojechać ? zakładając, że jadę z Ząbek (około godziny 7 rano)
Jechać Żołnierską do Marsa czy może lepiej Chełmżyńską ? , potem lepiej siekierkowskim, dolinką, Cybernetyki i Żwirki ? czy może zamiast w Cybernetyki to w Marynarską ?
albo może zamiast siekierkowskim to Ostrobramską, Armii Ludowej , Wawelska ? do tego muszę jeszcze gdzieś po drodze wysadzić żonę aby dojechała do centrum, a może zostawiać czarną na wileńskim w tramwaj do bankowego a potem w 15, wysiadka na Korotyńskiego i chwilkę z buta ?
wszystkie opinie/sugestie mile widziane.
Chyba ostatnia wersja jest najbardziej korzystna :!:
Bileta miesięczne na wszystkie miejskie środki komunikacji i pewnie będziesz szybciej a i w tłoku będziesz miał okazję ślubną pościskać, bo często na co dzień nie ma okazji :szeroki_usmiech
Pamiętaj, że parkuj i jedź na Wileniaku -1 to mus posiadania co najmniej biletu dobowego lub miesięcznego :!:
Chyba ostatnia wersja jest najbardziej korzystna :!:
dziś zrobiłem sobie wycieczkę do mojego nowego miejsca pracy i doszedłem do tego samego wniosku , 1h w jedną stronę poza godzinami szczytu i do tego w niedziele.
Zamieszczone przez Le-Ce
i w tłoku będziesz miał okazję ślubną pościskać
Pamiętaj, że parkuj i jedź na Wileniaku -1 to mus posiadania co najmniej biletu dobowego lub miesięcznego :!:
tak wiem , chociaż ten czytnik kart to jakiś do dupy, testowałem na żony karcie i wywalił, że karta uszkodzona a w komunikacji miejskiej że ok, polazłem do okienka ZTM'u , sprawdzili karta ok , to teraz muszę się przespacerować do jakiegoś punktu na wileńskim.
Jaki czytnik :shock:
i gdzie tak naprawdę przytykałeś :wink:
Zjeżdżasz z Solidarności przed Targową w lewo i przed przystankiem wozicieli podmiejskich masz zjazd na parking. Stawiasz furę i schodami walisz na poziom 0. Tam nie ma żadnego czytnika kart. Czytniki :szeroki_usmiech wpadają z rzadka i przy wyjeździe wiskają klientów. Musisz mieć tylko karteluszkę w portfelu.
I tym sposobem następny OCP-ek będzie parkował w cieniu molocha.
Zjeżdżasz z Solidarności przed Targową w lewo i przed przystankiem wozicieli podmiejskich masz zjazd na parking.
znaczy do Solidarności nie ma czytników ja zawsze wjeżdżam od Białostockiej na parking (czyli poziom 0 ) żeby z niego zjechać na poziom -1 to jest szlaban i czytnik do którego należy włożyć kartę miejską.
Zamieszczone przez Le-Ce
I tym sposobem następny OCP-ek będzie parkował w cieniu molocha.
to jeszcze chwilę potrwa zanim tam zagoszczę ale może wydzielimy sobie jakąś strefę OCP :diabelski_usmiech
Zgadza się ale to są czytniki kart pracowniczych i nie łykają miejskich.
Wjazd na -1 jest otwarty i jedynie wjazdy na 0 są zamknięte szlabanami.
Wjeżdżasz i zostawiasz furę i śmigasz z buta na górę i dalej gdzie oczy poniosą.
Dopiero przy wyjeździe możesz napotkać ruchome czytniki ZTM-u które rozliczają gapowiczów. :szeroki_usmiech
Parking czynny w określonych godzinach i nie można zostawiać samochodówki na noc.
W sobotę i niedzielę wewnętrzne szlabany są otwarte i w te dni nie obowiązują bileta ZTM.
Zamieszczone przez loru
może wydzielimy sobie jakąś strefę OCP
Dwóch jeździ furakami od święta i raczej wątpliwe ich spotkanie.
Zgadza się ale to są czytniki kart pracowniczych i nie łykają miejskich.
Wjazd na -1 jest otwarty i jedynie wjazdy na 0 są zamknięte szlabanami.
Wjeżdżasz i zostawiasz furę i śmigasz z buta na górę i dalej gdzie oczy poniosą.
Dopiero przy wyjeździe możesz napotkać ruchome czytniki ZTM-u które rozliczają gapowiczów. :szeroki_usmiech
Parking czynny w określonych godzinach i nie można zostawiać samochodówki na noc.
W sobotę i niedzielę wewnętrzne szlabany są otwarte i w te dni nie obowiązują bileta ZTM.
thx, z Solidarności da się tam zawrócić ładnie czy trzeba na pirata ?
Ja dojeżdżam z okolic Wileniaka na 1-eg Sierpnia, okolice Novotelu.
- Jeśli chodzi o ZTM - to z Wileniaka czymkolwiek do przystanku Stare Miasto, na górze na przeciwko Św. Anny jest przystanek 175, który dowiezie Cie najszybciej na Pruszkowska
- Samochodem - Ratuszowa, Wybrzeże, trasa Łazienkowska, Żwirki i Wigury - Ratuszowa korkuje się od 7.00 wcześniej da się spokojnie przejechać, to samo jest z trasa Łazienkowską.
Generalnie polecam jazdę ZTM, czasowo wychodzi podobnie, oczywiści zależy w jakich godzinach pracujesz
Generalnie polecam jazdę ZTM, czasowo wychodzi podobnie, oczywiści zależy w jakich godzinach pracujesz
taką też opcję wybrałem.
- Jeśli chodzi o ZTM - to z Wileniaka czymkolwiek do przystanku Stare Miasto, na górze na przeciwko Św. Anny jest przystanek 175, który dowiezie Cie najszybciej na Pruszkowska
ewentualnie poniżej 128 bodajże, ma naprzeciwko fabryki przystanek jednak chyba wybiorę tramwaj 15.
Komentarz